Vi tilbyr et stort utvalg av  tjenester! Velg en time som passer best for deg.

Gynekolog: Ny telefon 91901204 timebestilling / avbestilling hos gynekolog. Det er redusert tilgjengelighet på telefon pga nedbemanning. Send oss SMS så svarer vi innen kort tid eller kontakt på e-post: post@metrolegesenter.no

Laser Behandling: Timebestilling / avbestilling eller spørsmål kontakt tlf: 48840717. Kan sende SMS eller e-post: post@metrolegesenter.no

 

Meningokokkvaksine mot hjernehinnebetennelse / lungebetennelse

Ungdom i alderen 16–19 år er én av de aldersgruppene som har høyest forekomst av hjernehinnebetennelse. En kombinasjon av tett samvær med andre ungdommer over flere dager, festing, høyt alkoholinntak, deling av flasker og sigaretter, aktiv eller passiv røyking og lite søvn kan øke risikoen for smitte, og for at sykdommen får et alvorlig forløp. Dette gjelder både russ og andre ungdommer som fester mye.

Smittsom hjernehinnebetennelse utvikler seg raskt, og det er viktig å få behandling tidlig. Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i denne aldersgruppen vurderer å vaksinere seg mot meningokokk type A, C, W og Y (med éndose-vaksinene Menveo eller Meningicoccvaksine).

Meningokokk er også en infeksjon som kan forårsake lungebetennelse. Det anbefales derfor at mennesker som er i risikosone for å få alvorlig forløp av lungebetennelse, tar denne vaksinen.