Vi tilbyr et stort utvalg av  tjenester! Velg en time som passer best for deg.

Allsidig helse er viktig. Hos oss på Vi kan helse -Metro legesenter hjelper vi deg med ulike problemstillinger. Vi tilbyr både allmennleger, spesialiser innenfor ulike fagfelt og til og med tannleger. Vi er opptatt av samarbeid og god kommunikasjon. Her samarbeider legene og tannlegene på tvers av ulike fagfelt. Vi løser dine problemstillinger på best mulig måte og gir deg den beste servicen vi kan. Vi er her for deg. Vi kan helse – vi hjelper deg!

HPV-Vaksine

HPV- vaksine mot livmorhalskreft

Vedvarende HPV-infeksjon kan i noen tilfeller føre til celleforandringer, som igjen i løpet av noen år kan utvikle seg til ulike former for kreft.
HPV-vaksinen gir beskyttelse mot livmorhalskreft, i tillegg til vulva-  og vaginalkreft og endetarmskreft. Vaksinen beskytter dessuten mot  kjønnsvorter hos kvinner og menn.
Vaksinen kan tas etter seksuell debut, men den vil ikke beskytte mot allerede ervervet virusgren av HPV. Den vil dog gi beskyttelse mot alle andre grener av HPV-viruset som vaksinen virker mot, og er da likevel verdt å ta uavhengig av om man tror man kan ha hatt HPV eller ikke. HPV-viruset har 200 ulike genotyper. Om lag 40 av disse smitter ved seksuell kontakt.

HPV- vaksinen skal gis til sammen 3 ganger. 
Andre dose gis minst 1 måned etter første gang.
Tredje og siste dose gis minst 5 måneder etter andre dose