Hva undersøkelsen består av:

Under rutineundersøkelsen sjekker vi hvordan det står til med din tannhelse. Du får råd og vi hjelper deg med forebyggende tiltak mot tannkjøttsykdommer. Vi renser og avdekker små tannskader som kan repareres før de utvikler seg og blir store.  I tillegg fjerner vi tannsten og tar to røngtenbilder, eventuelt OPG om det er nødvendig.
På rutinekontroll hos oss får du mulighet til å spørre tannlegen om alt du lurer på i forhold til tennene dine.

Fylling:
En fylling erstatter den delen av tannen som forsvinner når et hull oppstår i en tann.
Til tannfylling bruker vi bare tannfargete materialer som passer din tann. Vi kan velge blant flere farger, slik at fyllingen blir mest mulig lik resten av tannen.
Vi fjerner dine amalgam-fyllinger og erstatter de med tannfargede fyllinger.

For deg som er gravid:
Under en graviditet kan hormonene påvirke tannkjøttet. Det kan derfor være greit med en ekstra kontroll underveis i graviditeten for å ivareta tannhelsen. Noen gravide opplever “cravings” under graviditeten, som kan gi økt syrebelastning på tennene. Derfor er det ekstra viktig med god tannhelse gjennom en graviditet. Ta kontakt med oss her på Vikanhelse tannklinikk dersom du lurer på noe i forhold til tannbehandling og graviditet.

Helfo-refusjon:
Hos oss får du Helfo-refusjon dersom du har krav på det. Du kan enten finne ut om du har krav på det her: https://www.helfo.no/regelverk-og-takster/overordnet-regelverk/regelverk-for-tannlege#regelverkogtaksterforstonadtiltannbehandling
Eller så vet våre tannleger det etter å ha undersøkt deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *